Publicaties Staatsblad

Wet verbeterde premieregeling is in het Staatsblad gepubliceerd
Wet van 23 juni 2016 tot wijziging van de Pensioenwet, de Wet verplichte beroepspensioenregeling en de Wet op de loonbelasting 1964 in verband met verbetering van premieregelingen (Wet verbeterde premieregeling), Stb. 248

Wijziging WOR in verband ondernemingsraad en pensioen is in het Staatsblad gepubliceerd
Wet van 22 juni 2016 tot wijziging van de Wet op de ondernemingsraden en de Pensioenwet in verband met de bevoegdheden van de ondernemingsraad inzake de arbeidsvoorwaarde pensioen, Stb. 249

Advies over een algemeen pensioenfonds of het vrijwillig aansluiten bij een bedrijfstakpensioenfonds wordt onder de reikwijdte van de vakbekwaamheidseisen en daarmee onder de Wft-diplomaplicht gebracht.
Kamerstuk 34117, nr. J
Wijziging van de Pensioenwet en enige andere wetten in verband met de invoering van een algemeen pensioenfonds (Wet algemeen pensioenfonds)

Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 23 juni 2016, nr. 2016-0000145098, tot wijziging van de Regeling Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling vanwege de Wet pensioencommunicatie
Als gevolg van de Wet pensioencommunicatie is de startbrief vervangen door laag 1 van de Pensioen 1-2-3 waarin basisinformatie wordt opgenomen over de pensioenregeling. In het Besluit uitvoering Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling is nader bepaald welke informatie laag 1 van de Pensioen 1-2-3 in ieder geval moet bevatten.
Het doel van de basisinformatie is dat de deelnemer makkelijk duidelijke informatie kan vinden over de belangrijkste kenmerken van de pensioenregeling, de keuzemogelijkheden die hij heeft en dat hij weet wanneer hij in actie moet komen. De Pensioen 1-2-3 is ontwikkeld door de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars en geeft deelnemers vergelijkbaar en gelaagd de belangrijkste informatie. De Pensioen 1-2-3 bevat ook een speciaal onderdeel om sollicitanten en deelnemers te helpen om pensioenregelingen met elkaar te vergelijken. Ten behoeve van dit onderdeel zijn sjablonen ontwikkeld.
In artikel 2, tweede en derde lid, van het Besluit uitvoering Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling, is bepaald dat pensioenuitvoerders bepaalde opschriften, iconen en sjablonen moeten gebruiken bij het verstrekken van informatie. In deze regeling wordt geregeld dat de opschriften, iconen en sjablonen worden gebruikt die op 30 juni 2016 op de website www.pensioen123.nl zijn gepubliceerd.

 

Zie verder: Pensioenwet in Wet -en regelgeving